6 tudományosan igazolt szokás, ami csökkenti a vércukorszintet

vercukorszint

A vércukorkilengéseket nagyon gyakran megérzik akár az egészséges egyének is, nem csak az inzulinrezisztenciában, prediabéteszben, vagy cukorbetegségben szenvedő betegek.

Kifejezetten itt az étkezések utáni vércukor emelkedésekre gondolok, mivel ezekben az esetekben ideálisan maximum 7,8 mmol/l lehet a vércukorszint.

Ha ellenben 10 mmol/l fölé emelkedik a vércukor azt már „vércukortüskének” hívjuk, mivel tüskeszerű kiugrás észlelhető.

A vércukor emelkedésen túl, az utána következő inzulinválaszt is sokszor érezhető, ami viszont lehet olyan intenzív, hogy átmeneti hypoglikémiát okozhat (ezért is alakulhat ki a „kajakóma”).

A vércukortüskék kilengéseiben, más nagyobb rizikó mutatkozik krónikus betegség kialakulására. Hiába normális az éhgyomri vércukorszint és a HGBA1C.

Éppen ezért minden 2-es típusú cukorbetegnek és azt megelőző stádiumban lévő egyéneknek fontos, hogy mérsékeljék és optimális esetben el is tüntessék ezeket a tüskéket.

Vannak azonban már a tudomány által is igazolt módszerek, melyekkel lehet ezeket a kilengéseket mérsékelni.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bejelentkezés hozzászóláshoz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló bejegyzések

Koleszterin és diabéteszes szemkárosodás

Koleszterin és diabéteszes szemkárosodás

Egy új tanulmány szerint a cukorbetegség, az életkorral összefüggő egészségi állapotok és más anyagcsere-rendellenességek a koleszterin felhalmozódásához vezethetnek a retinában. Ez hajlamos kristályosodni és...

bővebben
Alvási típusok és cukorbetegség

Alvási típusok és cukorbetegség

Az emberek sok mindenben különböznek egymástól, még az alvás terén is nagy eltérések lehetnek. De hogy cukorbetegség szempontjából ez mennyire fontos, az kiderül a cikkből. Ennek a tanulmánynak fontos üzenete van...

bővebben
Cukorbetegség és egy fontos nyomelem

Cukorbetegség és egy fontos nyomelem

A kutatók kapcsolatot azonosítottak egy fontos nyomelem szintje és a 2-es típusú cukorbetegség és a zsírmájbetegség kockázata között. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a cink döntő szerepet játszik az...

bővebben