Fordítsa vissza inzulinrezisztenciáját, 2-es típusú cukorbetegségét! Kattintson erre a sorra!

Dr. Girhiny Tamás története

Nem volt kalandszegény az út, mire megtaláltam hivatásomat. Több mindenbe belefogtam, örülök, hogy az orvoslás mellett döntöttem.

Dr. Girhiny Tamás 10

Dr. Girhiny Tamás

Abban hiszek, hogy mindenki tehet minden egyes nap az egészségéért. Nagyon fontos, hogy honnan tájékozódunk. Mindig hiteles személytől kérjünk tanácsot.

Emlékszem, hogy az egyik előadáson, kivetítettek egy diagramot, amin látható volt, hogy aki több évtizedig dohányzott, de 70 éves kor felett letette, még annak is javult a tüdőkapacitása. Sosem késő…

  • Belgyógyász Szakorvos
  • Mentőápoló
  • Közgazdász
  • Szoftverüzemeltető

Az út

2005

2005-ben végeztem az Avasi Gimnázium speciális német szakán. Az iskola alatt német középfokú nyelvvizsgát is szereztem, illetve lehetőségem volt Németországban egy hétig német családnál élni.

A legfeltűnőbb élményem az rögtön a buszról való leszállás után következett be, mert amikor megérkeztem, a német barát édesanyja egy Subaru versenykocsival jött értem…

Mindenesetre a gimnázium elvégzése közben még nem tudtam, hogy pontosan mi szeretnék lenni. Így időt adtam magamnak.

2006

Mivel a számítástechnika mindig is érdekelt, 2006-ban az Edelényi Gimnázium OKJ szofterüzemeltető képzését végeztem el. Eközben biológiát, kémiát is tanultam magántanárok segítségével, illetve sikerült angolból is középfokú nyelvvizsgát letennem. 

Persze bevételre is szükségem volt, ezért a helyi nyomdában dolgoztam. Ahogy teltek a hetek, egyre inkább lenyűgözött az emberi test, mint nagy rendszer működése. Így az orvosi szakra felvételiztem.

2007

2007-ben kezdtem orvosi tanulmányaimat a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi szakán. Nagyon szerettem ott tanulni, utólag is örülök, hogy egyetemi éveimet ott töltöttem, sok szép emlékkel, barátokkal gazdagodtam. A tanulás mellett a város pezsgő hangulata, a Tisza hangulatos, rabul ejtő közelisége mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy jól érezzem magam.

2011

2011-ben mentőápoló képesítés megszerzését követően rendezvényeken segítettem a betegek, sérültek ellátását.

2013

2013-ban végeztem a Szegedi Tudományegyetem általános orvosi szakán. Mivel az egész ember, mint egység érdekelt, és mindig is szerettem összetett problémákon gondolkodni, a Debreceni Egyetemen belgyógyász szakra iratkoztam be. Rezidensként, szülőhelyemhez közel, a Kazincbarcikai Kórházban kezdtem el dolgozni.

2017

2017-ben befejeztem a Miskolci Egyetem orvos-közgazdász szakát. Ahogy az emberi test is egy nagy, bonyolult rendszer, úgy a gazdaság is hasonlóképpen összetett. Talán ezért is érdekelt ez a téma is. Előfordult, hogy ügyeletben újraélesztettem, pár órával később vizsgáztam.

2019

2019-ben három napig tartó szakvizsga keretében megszereztem a belgyógyász szakorvos címet.

A Kazincbarcikai Kórházban lehetőségem volt egy kis ideig stratégiai igazgatóként dolgozni, belekóstolni a kórház menedzsmenti működésébe, de mivel úgy éreztem, hogy a betegekkel történő törődés jobban motivál, ezért erről a posztról önként lemondtam.

A szakvizsga után magánrendelés keretében is gyógyítok, angol nyelven is fogadom a pácienseket.

Szakorvosi diplomám

szakorvosi

Jogi Tájékoztató

Az oldalon található információk csak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a személyes orvosi vizsgálatot, diagnózist, kezelést, ezért panaszával mindig forduljon szakemberhez! A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!