Mozgás és inzulinrezisztencia

mozgás

Mozgás, edzés szempontjából az a lényeg, hogy olyan típusú sportot válasszon, amit élvezettel végez. Sajnálatos gyakori hiba, hogy valaki hirtelen nagy megterheléssel kezdi az edzést, de ennek semmi értelme.

Tudatosan, tervszerűen érdemes hozzáállni az edzéshez a fokozatos terhelés figyelembevételével. Jelentős túlsúly esetén a futás kezdetben nem javasolt, mivel megterheli az alsó végtag ízületeit. Ez esetben inkább kerékpározás, úszás jön szóba, ha kardió edzés a cél.

Már most említem, hogy az első edzés után az aktuálisan meglévő fittségéhez képest “gyengébbnek” érezheti magát.

A fáradtságon ne lepődjön meg! A fokozatos, rendszeres terhelés, és kellő idejű regeneráció hatására edzettségi állapota folyamatos emelkedést mutathat majd a későbbiekben.

Nyugodtan próbáljon többféle sportnemet! Én például szeretek futni, de van, aki egyáltalán nem. Ha lehet ismerőst, barátot is szervezzen be a közös edzésbe, mert ha egyikünknek alábbhagy a kedve, a másik tudja húzni magával.

A mozgás az inzulinrezisztencia csökkentésének egyik alapelve. Edzés hatására az inzulinreceptorok (ahová az inzulin a sejten keresztül kapcsolódik) érzékenysége többszörösére emelkedik, melynek elhúzódó (akár 48 óráig tartó) hatása van.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bejelentkezés hozzászóláshoz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló bejegyzések

Koleszterin és diabéteszes szemkárosodás

Koleszterin és diabéteszes szemkárosodás

Egy új tanulmány szerint a cukorbetegség, az életkorral összefüggő egészségi állapotok és más anyagcsere-rendellenességek a koleszterin felhalmozódásához vezethetnek a retinában. Ez hajlamos kristályosodni és...

bővebben
Alvási típusok és cukorbetegség

Alvási típusok és cukorbetegség

Az emberek sok mindenben különböznek egymástól, még az alvás terén is nagy eltérések lehetnek. De hogy cukorbetegség szempontjából ez mennyire fontos, az kiderül a cikkből. Ennek a tanulmánynak fontos üzenete van...

bővebben
Cukorbetegség és egy fontos nyomelem

Cukorbetegség és egy fontos nyomelem

A kutatók kapcsolatot azonosítottak egy fontos nyomelem szintje és a 2-es típusú cukorbetegség és a zsírmájbetegség kockázata között. A bizonyítékok azt mutatják, hogy a cink döntő szerepet játszik az...

bővebben
X

Elfelejtette a jelszavát?

Csatlakozzon!