Mediterrán vagy ketogén étrend jobb cukorbetegség esetén?

Általában az alacsony szénhidráttartalmú étrendet javasolják azoknak, akik 2-es típusú cukorbetegségben szenvednek, vagy akiknél fennáll a betegség kialakulásának kockázata.

De nincs széles körű egyetértés abban, hogy milyen alacsony is legyen a szénhidrátfogyasztás, vagy mely szénhidráttartalmú ételeket kellene bevonni, és kevés kutatás áll rendelkezésre, amely segít az embereknek tájékozott döntéseket hozni.

Kutatók új kísérlete összehasonlított két népszerű alacsony szénhidráttartalmú étrendet – a ketogént és a mediterránt – a vércukorszintre, a szív-érrendszeri, anyagcsere kockázati tényezőkre, a fogyásra és a táplálkozásra gyakorolt hatásukban, valamint abban, hogy az emberek milyen könnyen tudják betartani őket.

A ketogén diéta egy ultra-alacsony szénhidráttartalmú, nagyon magas zsírtartalmú étrend, amely magában foglalja a szénhidrátbevitel drasztikus csökkentését.

A mediterrán étrend alacsony szénhidráttartalmú, mérsékelten magas zsírtartalmú étrend, amely hangsúlyozza a zöldségeket, hüvelyeseket, gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonákat, olívaolajat és halat.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bejelentkezés hozzászóláshoz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló bejegyzések