Kiderült a cukorbetegség gyógyszeres kockázata az idősgondozásban

Egy ausztrál tanulmányt végeztek, amely a vércukorszint-csökkentő gyógyszerek használatát vizsgálta a cukorbetegek körében az idősotthonokban országszerte, feltárta az inzulin növekvő használatát és egy másik antidiabetikus gyógyszer, a szulfonilureák folyamatos magas használatának következményeit.

Az alacsony vércukorszintként is ismert hipoglikémia általában olyan tüneteket okoz, mint a szédülés és a remegés, zavartság és szorongás kíséretében. A tüneteket nehéz felismerni, és a visszatérő alacsony vércukorszint növelheti bizonyos egészségügyi állapotok, gyengeség kockázatát és csökkentheti az életminőséget az idősotthonokban.

Diabetes Research and Clinical Practice folyóiratban nemrégiben megjelent tanulmány, amelyet a ROSA és az UniSA Ph.D. jelöltje, Yohanes Wondimkun, Janet Sluggett docens, Gillian Caughey professzor és Maria Inacio professzor vezetett, 3 273 idősotthon 140 322 lakosának anonimizált adatait vizsgálta, azonosítva a cukorbetegség kezelésének lehetséges hiányosságait.

A cukorbetegség az idősotthonok lakóinak akár egyharmadát is érinti, és kétharmaduk gyógyszert szed a vércukorszint szabályozására. A tanulmány megállapította, hogy a cukorbetegség elleni gyógyszerek általános használata 2009 és 2019 között állandó maradt, bár az alkalmazott specifikus gyógyszerek jelentősen megváltoztak.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el. Még nem tag? Kattintson erre a linkre a csatlakozáshoz!

Hasonló bejegyzések

Elhízás és genetika

Az elhízás magasabb genetikai kockázatával rendelkező személyeknek jobban oda kell figyelniük, mint a mérsékelt vagy alacsony genetikai kockázatúaknak, hogy elkerüljék az elhízást, a Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának (VUMC) a JAMA Network Open-ben közzétett...

bővebben