Emulgeálószerek és diabetes

Az emulgeálószerek a leggyakrabban használt adalékanyagok közé tartoznak. Gyakran hozzáadják feldolgozott és csomagolt élelmiszerekhez, például bizonyos ipari süteményekhez, kekszekhez és desszertekhez, valamint joghurtokhoz, fagylaltokhoz, csokoládékhoz, ipari kenyerekhez, margarinokhoz és fogyasztásra kész vagy fogyasztásra kész ételekhez, hogy javítsák megjelenésüket, ízüket és textúrájukat, és meghosszabbítsák az eltarthatóságot.

Ezen emulgeálószerek közé tartoznak például a zsírsavak mono- és digliceridjei, karragének, módosított keményítők, lecitinek, foszfátok, cellulózok, gumik és pektinek.

Néhány közelmúltbeli tanulmány azonban azt sugallja, hogy az emulgeálószerek megzavarhatják a bélflórát, és növelhetik a gyulladás és az anyagcsere zavarának kockázatát, ami inzulinrezisztenciához és cukorbetegség kialakulásához vezethet.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el. Még nem tag? Kattintson erre a linkre a csatlakozáshoz!

Hasonló bejegyzések

Elhízás és genetika

Az elhízás magasabb genetikai kockázatával rendelkező személyeknek jobban oda kell figyelniük, mint a mérsékelt vagy alacsony genetikai kockázatúaknak, hogy elkerüljék az elhízást, a Vanderbilt Egyetem Orvosi Központjának (VUMC) a JAMA Network Open-ben közzétett...

bővebben