A legfontosabb infók 2-es típusú cukorbetegségről!

A 2-es típusú cukorbetegség

2-es-tipusu-cukorbetegség

Az első, második, harmadik stádium után, ha továbbra sincs életmódi változtatás, akkor idővel nagyon könnyen válhat bárki cukorbeteggé.

A cukorbetegségben 2 fő hiba van.

Az egyik, hogy károsodnak az inzulint előállító béta sejtek a hasnyálmirigyben.

A másik, hogy amennyi inzulin termelődik, az nem tud kellő hatást kifejteni (ez az inzulinrezisztencia), és így a vércukor a vérben marad.

A diagnózis akkor állítható fel, ha az éhgyomorra mért vércukor nagyobb, mint 7mmol/l, vagy bármelyik étkezés után 2 órával mért vércukorérték nagyobb, mint 11.1 mmol/l.

Segíthet a diagnózisban a hgba1c érték is, mely ha 6,5%, vagy annál nagyobb, ugyanúgy igazolhatja a diabéteszt.

Az éhgyomri 7 mmol/l feletti vércukorszint azt sejteti, hogy a nap jelentős részében a vércukra 11,1 mmol/l felett mozog.

Ahogy a korábbi cikkekben írtam, mind a nagyér, mind a kisereket érintő szövődmények már hamarabb elkezdődnek, ezért minél hamarabb szükséges a kezelés.

Ez jobb esetben azt jelenti, hogy gyógyszert és bármilyen más készítményt csak átmenetileg kell használni, mivel a 2-es típusú cukorbetegség az esetek többségében ezek nélkül is megszüntethető.

A cikk további részében egy videó látható, melyben bemutatom azt a ritka betegséget, amikor is teljesen mindegy, hogy mit eszik vagy iszik valaki, sőt a testzsírszázaléka is lehet magas, mégsem fog kialakulni cukorbetegség.

Elárulom azt is, hogy ez miért lehetséges, és azt is, hogyan tudja Ön is ezt a jelenséget életében kamatoztatni.

warn msgA további tartalom csak klubtagoknak érhető el.

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Bejelentkezés hozzászóláshoz

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hasonló bejegyzések